Tuesday, January 15, 2013

SCRABBLE


Tavaly karácsonyra szerettem volna vásárolni egy Scrabble játékot. Elmentem a játékboltba és bevallom drágállottam... Főleg, hogy rögtön vehettem volna kettőt, mivel magyar és angol nyelven is imádjuk ezt a kreatív, "szókirakós" társasjátékot. Elhatároztam, hogy készítek egyet magam. Ekkor kezdődött munkahelyemen a műanyag kupak gyűjtésem. Alig néztek bolondnak a kollégák...
Végül elkészült a játék. A betűk üdítő kupakokból vannak, a betűket és pontszámokat alkoholos filccel írtam fel. A pálya pedig olyan, mint egy abrosz. Az anyagnak kihúzogattam a szálait két centinként, így lett négyzetrácsos. A szavakat és betűket sokszorozó pontszámokat a pályán fekete és fehér varrott gyöngyök jelzik, középen a kezdő négyzettel, melyre egy nagy piros gyöngyöt varrtam. Készítettem magyar, és angol betűkészletet is, melyeket külön vászonból varrt zsákocskába tettem.  Végül az egészet egy cipősdobozba csomagoltam, így lett férjem karácsonyi ajándéka.
(Pontos betűkészlet, játékszabály, pálya stb. letölthető: http://en.wikipedia.org/wiki/Scrabble_letter_distributionshttp://en.wikipedia.org/wiki/Scrabble_letter_distributions, http://en.wikipedia.org/wiki/Scrabblehttp://en.wikipedia.org/wiki/Scrabble)







1 comment:

  1. Nagyon jó és szépen kivitelezett ötlet! Hasonlót láttam fehér kavicsokkal, de az nem volt ennyire környezettudatos ;)

    ReplyDelete